LSS General Knowledge Questions - 02

Share it:

RELATED POSTS

LSS പരീക്ഷയിൽ ഉൾപ്പെടുത്തിയിരിക്കുന്ന ഒരു മേഖലയാണ് പൊതുവിജ്ഞാനം. School Text പുസ്തകങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടു തന്നെയാണ് നമ്മൾ പൊതുവിജ്ഞാന മേഖലയെ നേരിടേണ്ടത്. ചില പൊതു വിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ പരിചയപ്പെടാം ...
1. Kerala State was formed in the year?
Answer :- 1956
2. Kerala State was formed in which date?
Answer :- November 1
3. We celebrate 'Keralappiravi' in
Answer :- November 1
4. Father of Malayalam Language is
Answer :- Ezhuthachan
5. Number of districts in Kerala
Answer :- 14
6. Capital of Kerala
Answer :- Thiruvananthapuram
7. Number of rivers in Kerala
Answer :- 44
8. Largest district in Kerala
Answer :- Palakkad
9. Smallest district in Kerala
Answer :- Alappuzha
10. Language used in Kerala
Answer :- Malayalam
Share it:

GK Questions



Post A Comment:

0 comments: